Krönika

Vecka 45 på dagensbok.com

Det är ny vecka, en vecka som bland annat kommer med ett amerikanskt val. På dagensbok tar vi naturligtvis fasta på detta och dyker ner i två riktigt bra böcker om vad som egentligen händer i det stora landet. Oscar skriver om Martin Gelins Den amerikanska högern. Republikanernas revolution och USA:s framtid och Ella skriver om Kent Wernes Amerikansk höst. Reportage från ojämlikhetens land. Missa inte detta imorgon!

Men redan idag recenserar Anna Liv Kristina Appelqvists pusseldeckare De blå damerna. Detta är den fjärde fristående delen som utspelas sig på Västgöta universitet med småstadslivet i Skövde som fond. Den inbegriper både en fräck tavelstöld och ett brutalt mord på en av damerna.

Lina har fallit för Augustprisnominerade Cilla Naumanns Springa med åror. Hon tycker att det är en fantastiskt bra kandidat med ett underbart snabbflytande språk, om den första bästa kompisen, om barndomssomrarna, om när man får barn och det inte blir som man tänkt sig. Detta är Linas nya favoritbok.

Och på torsdag läser Marie fyra nya noveller från Novellix. Som vanligt är novellerna skitsnygga, menar Marie. Vad hon egentligen tycker om innehållet får ni veta senare i veckan.

Trevlig läsning!

Anna Carlén

Publicerad: 2012-11-05 19:43 / Uppdaterad: 2012-11-06 10:48

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?