Recension

: Blodsmagi
Blodsmagi Tessa Gratton
2013
B. Wahlströms
4/10

Blodigt, magiskt och smörigt romantiskt

Utgiven 2013
ISBN 9789132159404
Sidor 383
Orginaltitel Blood Magic
Översättare Carina Jansson

Om författaren

Tessa Gratton bor i Kansas tillsammans med sin partner, sin katt och sin muterade hund. Som liten drömde hon om att bli trollkarl eller paleontolog. Hon blev inget av det, men magi och monster är fortfarande hennes favoriter.

Sök efter boken

”Det är omöjligt att veta vem man egentligen är innan man har vistats ensam på en kyrkogård.”

Inledningen till Blodsmagi är fantastiskt, den slår an en ton som bådar gott för resten av romanen. Tyvärr håller det inte riktigt hela vägen.

Storyn är spännande, riktigt spännande. Silla sitter ensam på sina föräldrars gravar på den gamla kyrkogården utanför huset där hon bor med sin bror Reese och sin farmor Judy sen hon hittade sina föräldrar döda i pappans arbetsrum. I knät har hon sin pappas bok som hon har fått skickad till sig av en mystisk man kallad Diakonen. Boken innehåller magiska formler, formler som alla kräver en droppe magiskt blod. Där på kyrkogården testar Silla för första gången en av formlerna, hon väcker ett dött löv till liv med hjälp av sitt blod och formeln regeneration. Samtidigt kliver den nya grannen, Nick in på kyrkogården.

Nick och Silla förälskar sig i varandra och de visar sig höra ihop på fler än ett sätt. Nick visar sig besitta stora kunskaper om magi och tillsammans kämpar de snart mot onda makter.

Perspektivet skiftar hela tiden mellan Nick och Silla vilket är ett spännande grepp eftersom man hela tiden får två halva berättelser och aldrig en hel och det gör det spännande till sista sidan. Men perspektivet skiftar ofta så snabbt att det ibland blir förvirrande. Dessutom blandas deras berättelse med anteckningar ur en gammal dagbok vars författare så småningom dyker upp i Sillas och Nicks liv.

Boken känns tyvärr inte heller helt genomarbetad, det är många händelser som dyker upp plötsligt och inte riktigt fogas in i berättelsen. Men den spännande storyn gör att jag fortsätter att läsa till upplösningen på de sista sidorna.

De två första som skriver en kommentar om att de vill läsa boken vinner varsitt ex.

Camilla Hällbom

Publicerad: 2013-03-03 00:00 / Uppdaterad: 2013-03-02 19:17

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #5119

3 kommentarer

Den vore perfekt för systerdottern! Tacksam för ett ex!

Judit Oregistrerad 2013-03-03 09:17
 

FörSKRÄCKligt kul om min dotter fick läsa denna!

Roberth Oregistrerad 2013-03-03 13:28
 

Judit och Roberth, då är det klart att ni ska få varsitt ex av boken hemskickat att vidarebefordra till lässugna ungdomar. Mejla era adresser till mig så skickas böckerna i veckan.

Camilla Hällbom Redaktionen 2013-03-04 00:03
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?