Nyhet

Vecka 49 på Dagensbok handlar om allt mellan allergier till skräck

Det lackar mot jul och mörkret skingras av glimmande julstjärnor och elljusstakar. Luften doftar pepparkaka och stearin. Så svep in dig i en skön filt, kryp upp i favoritfåtöljen tillsammans med en kopp te och en god bok. Vi på Dagensbok har massor av boktips att dela med oss av i veckan. Så många att det även räcker till ett par platta, hårda klappar… Hör bara;

20111204_2014302

På måndag skriver Anna N om Susanna Alakoskis Dagens Harri. Det är en rolig barn-/ungdomsbok om Tiia som bor tillsammans med sin pappa och stör sig på klasskamraterna som inte fattar att allergier finns. Varm humor med allvarliga ämnen i botten.

Camilla skriver om Siri Hustvedts senaste, Sommaren utan män på tisdag. Hustvedt är en av Camillas favoritförfattare som återigen har skrivit en bok fylld av tankar som dock gör Camilla lite besviken och hon ska förklara varför i sin recension.

På onsdag skriver Lina om Vendela Fredricsons Sapfos tvillingar, metafortyngd prosa som kräver en del av läsaren, men i slutändan trollbinder.

På fredag recenserar jag Himmelsdalen av Marie Hermanson. Det är en kuslig, kritisk och Lehane-doftande historia med många bottnar om vad som är sjukt och friskt i samhället.

På lördag blir det stort skräcktema med flera läskiga böcker. Bland annat kommer vår gäst att skriva om H.P. Lovecrafts skräcknoveller. Följ med och låt dig skrämmas!

Vi har också tänkt hinna med att uppmärksamma vår egen nobelpristagare Tomas Tranströmer i samband med att det är Nobeldagen och prisutdelning på lördag.

Varmt välkomna till en späckad vecka litteraturvänner!

Ps. Ni följer väl vår adventskalender där det ligger ett finfint bokpaket i potten?!

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2011-12-05 10:00 / Uppdaterad: 2011-12-05 11:40

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?