Nyhet

Vecka 43 på dagensbok.com

Den här veckan får vi en recension från Eva i form av Carina Burmans biografi om Gösta Ekman den äldre: Djävulspakten: Gösta Ekmans liv och konstnärskap. Eva menar att det nog är svårt för oss att fatta hur stor Ekman var i sin samtid inom teater- och filmvärlden. Detta var dessutom före TV:s tid. Efter läsningen av biografin vill hon se alla hans filmer och sörjer över att ingen teaterföreställning blev filmad.

Tills på torsdag har Emelie läst Ida Lindes En kärleksförklaring. En vacker bok om en mamma som är matematiker och hennes två döttrar, Silja och Sontag som åker upp i rymden. Som vanligt när Emelie läser Ida Linde fastnar hon snarare för meningarna ryckta ur sitt sammanhang än som sammanhållen roman.

Lin Hallberg med sin häst när hon var 12 år
På lördag har Emelie stor hästspecial, det blir massor med nya recensioner av aktuella hästböcker för alla åldrar, från bilderböcker till ungdomsböcker. bland annat skriver hon om Lin Hallbergs nya, Vem är du Johanna? och en nyutgåva av Vitnos det lilla russet i bilderboksformat med fantastiska illustrationer av Margareta Nordqvist. Dessutom blir det en helt ny intervju med Lin Hallberg som berättar om vad hennes hästresor har gjort med hennes identitet som ridande människa. Självklart har Emelie också grävt djupt i arkivet efter allt som har med hästar att göra.

På söndag skriver Björn om Umberto Ecos Kyrkogården i Prag – en enormt kuslig bok om hur fördomsfullt tänkande och konspirationsteorier väver sig in överallt i mänskligt tänkande, som kopplar franska revolutionen till Anders Behring Breivik och får en att få skrämselhicka för sin egen skugga. Om man tar sig igenom den, vilket inte är helt garanterat. En succé på alla sätt utom det rent berättarmässiga.

Utlottning vecka 42
Nästa vecka kommer vi på Dagensbok att bjuda på ungdomsbokvecka, det innebär att vi hela veckan skriver om mängder med ungdomsböcker. Under den veckan kommer vi att ha utlottningar av ungdomsböcker VARJE dag. Därför uteblir bokutlottningen den här veckan. Men ni kan tävla om förra veckans bokpaket ända fram till fredagen den 28e kl 10.00.

Trevlig vecka

önskar,

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-10-24 21:45 / Uppdaterad: 2011-11-30 12:30

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?