Nyhet

Vecka 21 på dagensbok.com

Vilket underbart väder vi har kära läsare. Jag har ägnat de senaste helgerna åt att läsa mina deckare ute i gröngräset. På Norrtäljelandet och i Stockholms skärgård har jag njutit tillsammans med en massa kusliga mord och desperata mördare. Semesterlängtan är stark så här års gott folk.

I onsdags var det Internationella Bokbytardagen och dagensbok.com bytte böcker på Stockholms kulturhus. Jag bytte bort min gamla Flyga drake, inklusive sandkorn från stranden i Albufeira och fick en köttig prosalyrisk kärlekshistoria hem till bokhyllan Billy.

Denna vecka är dagensbok.com fullmatad med bland annat detta;
På onsdag skriver Emelie om Stockholm rosé av debutanten Sophia Wolf Lövnitz med bonusrec av Elsas värld, den andra boken i en triologi om Elsa skriven av Sofi Fahrman. Två romaner om Stockholms nattliv. Gemensamt för dem är att båda tar upp tjejers sexualitet på ett bejakande och utan pekpinnar-sätt. Dessutom avhandlas mens, könssjukdomar, onani och abort på ett rättframt och befriande sätt i den första tycker Emelie. Den senare har mer betoning på mode och tar oss med till både NYC och LA.

På fredag skriver Anna L om Fay Weldons självbiografi Auto da Fay, plötsliga nedslag i ett stormigt liv.

På lördag återkommer Emelie men då handlar det om hästar. Först Marike Ollners Hästar som läromästare. Den handlar om hur hon kommunicerar med hästar genom massage och reiki – en sorts healing och energiöverföring. Vi får följa med till spanska ridskolan och Stig H Johanssons travstall samt träffa Marikes egna häst. Som bonus ligger Hoppa högt Sigge av Lin Hallberg. En barnbok i serien om shetlandsponnyn Sigge. Den här boken handlar om hur svårt det är att växa ur sin ponny, som Sigges nuvarande skötare Jossan håller på att göra och hur jobbigt det är för Elina att vänta på sin tur, för hon har blivit lovad att bli skötare på Sigge efter Jossan.

På söndag recenserar Lina Mian Lodalens Tiger. Det är bättre sent än aldrig (den tillhör förra årets utgivning) men den är aktuell som pocket. Det är en bok om att växa upp som lesbisk i 70talets Jönköping. En underbar läsupplevelse både för unga och lite äldre tycker Lina.

Det och mycket mer händer på dagensbok.com i veckan. Och söta ni, glöm inte att gilla oss på facebook så missar ni inte vad som händer med oss och litteraturen framöver.

Ha en skön, grön läsvecka önskar redaktionen.

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2011-05-23 17:03 / Uppdaterad: 2011-05-25 18:47

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?