Nyhet

Vecka 42 på dagensbok.com Nya tag på redaktionen!

Här på Dagensbok har vi äntligen hämtat oss från bokmässan och blickar framåt hösten med nya krafter och massor av idéer. Ni har väl inte missat att vi just nu lottar ut fina bokpaket varje fredag? Redan nu kan jag avslöja att veckans bokpaket går
i deckarnas tecken. Men det går fortfarande att vara med i utlottningen av förra veckans paket. Läs vad du ska göra för att delta här.

Idag är det måndag och Alice tur att visa upp hennes och P:s bokhylla. De skiljer sig åt markant, Alice hylla är i ljus lind och där samsas bilderböcker, lyrik och romaner, sorterade efter genreordning. Det finns också plats för böcker på främmande språk, trots att Alice inte alltid kan läsa dem. P:s bokhylla är fylld av manga, en hel hylla HP Lovecraft och dessutom Alices ugglesamling. Det är den sista inplanerade bokhyllepresentation som vi på Dagensbok har att bjuda på för tillfället. Men om du har en extra fin bokhylla, ett nytt sätt att sortera på eller fövarar dina böcker på helt fel ställe, eller känner någon som gör det, är du som läsare mer än välkommen att skicka ett mejl till redaktionen@dagensbok.com så kanske din bokhylla får liva upp en tråkig måndag!

Imorgon skriver Lina om en debutant i Bodil Sjöström och Route 66 går till Trollhättan. Den handlar om Lena vars mamma får Altzeimers, en berättelse vi får parallellt med hennes roadtripp genom USA tillsammans med frun Maggan. Boken är varm, direkt och gripande, och Lina hälsar att hon tycker mycket om den.

Route 66 går till TrollhättanÄppelkyrkogården

Anna Liv har har även träffat kriminalromansförfattaren Anna Bovaller för en intervju. Det blir ett samtal som kretsar kring skrivarkurser, skrivtid och såklart kriminalromaner. Det blir även recension av Anna Bovallers senaste bok Äppelkyrkogården. Det är en rafflande pusseldeckare som utspelar sig i Budapest och på Österlen. Det handlar om övervakning men också om relationer och är den tredje boken om advokaten Petra Wester.

På lördag har Ella plockat ihop en stor special med människa och miljö som tema. Då handlar det om hur vi lever, hur vi skulle vilja leva och hur vi alls kan leva. Bland annat testar Susan Maushart att koppla ned hela familjen, Katarina Johansson undersöker gifterna i våra badrumsskåp och Pål Steigan föreslår strategier för en ny värld. Det blir både skrämmande och inspirerande lovar Ella.

Hoppas ni hittar massor med spännande läsning i veckan önskar redaktionen på dagensbok.com

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-10-17 13:00 / Uppdaterad: 2011-10-17 16:45

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?