Nyhet

Bokhyllor, politik och moderskänslor på dagensbok

020

En del lyckliga själar har fortfarande sommarlov men vi är en hel del tappra som börjat jobba igen. Jag trycker ner mina inbunda, tunga böcker i väskan och passar på att läsa ett par sidor på bussen och tunnelbanan på väg till arbetet. Sneglar nyfiket på vad medpassagerarna har för reselektyr.

Är ni liksom jag nyfikna på vad andra läser får ni inte missa del två i vår serie om redaktionsgruppens bokhyllepresentationer. Denna vecka är det är dags för Camilla att visa upp sin bokhylla med innehåll.

Anna C recenserar diktsamlingen Repuls av Helena Boberg på tisdag. Det är poesi som kan vara svår att ta sig in i, men väl värd besväret. Den handlar mycket om kärlekens och relationernas instängdhet och motsättningar. Om identitet, moderskänslor och narcissism.

Ingrid har snyftat när hon har läst Majgull Axelssons roman Moderspassion. På onsdag skriver hon om den och som extramaterial kommer en intervju som Ingrid gjort med författaren angående boken.

På lördag blir det politik – främst högerpolitik. Ella har tagit sig an statsvetaren Stefan Olsson som har skrivit en Handbok i konservatism, en -ism som ju sällan är lika uttalad i Sverige som i andra länder, men som tycks livskraftig ändå. Dessutom blir det en bonus på Fredrik Reinfeldts första bok, Det sovande folket från 1993, ett minst sagt oinlindat angrepp på välfärdssamhället och det därav hjärntvättade och passiviserade svenska folket. Kanske inte den mest nyanserade politiska pamfletten, men i gengäld innehåller den även inslag av någon sorts science fiction …

Detta och mycket mer bjuder dagensbok på denna vecka.

God läsning önskar redaktionen.

093

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2011-08-15 08:00 / Uppdaterad: 2011-08-14 23:07

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?