Nyhet

Vinnaren av Borås tidnings debutantpris

Borås tidnings debutantpris går i år till Johan Kling för debuten Människor helt utan betydelse. Juryns motivering lyder:

För en drivet minimalistisk flanörroman som med blytung lätthet skärskådar tomheten i sekelslutets Stockholmsliv”.

Det är alltid spännande när Borås tidning presenterar sin vinnare, för att de så ofta prickar så rätt. Jag har många av de tidigare vinnarna i bokhyllan hemma och det är böcker som jag ofta återvänder till, som får agera någonslags ram. Det brukar också vara författarskap att följa flera år framöver.

Jag är tveksam till Johan Klings debut, jag har den inte hemma i bokhyllan, jag planerar inte att återvända till den. Däremot gillade jag hans långfilmsdebut Darling, och jag är en människa som knappt tittar på film. Det är den där rastlösa känslan som gör att jag inte kan sitta still, att allt annat är så mycket viktigare, men Darling har jag sett flera gånger och kan tänka mig att se igen. Därför kommer jag med säkerhet också att läsa den där andra boken av Johan Kling, som troligtvis blir resultatet av prissumman.

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-02-26 13:30 / Uppdaterad: 2010-02-26 13:45

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?