Nyhet

Trippelaktuell Mazetti

Katarina Mazettis succéroman Grabben i graven bredvid filmades redan 2002 av Kjell Sundvall och med Michael Nyqvist och Elisabet Carlsson i huvudrollerna som det otippade kärleksparet bonden Benny och bibliotekarien Desirée. Nu ska romanen bli film igen – den här gången på franska.

Dessutom är den en svensk musikal på gång, baserad på samma roman. Mazetti ska inte skriva manus, men däremot sångtexter. Komponerar musiken gör Erik Petersen. Därmed ansluter sig Grabben i graven bredvid till en lång rad böcker som intagit musikalscenen, däribland Bibeln, Shakespeare, Anne Rice, Victor Hugo, TS Eliot, Vilhelm Moberg och nu senast Sagan om ringen.

I bokform är Mazetti aktuell med Blandat blod, en historisk kärleksroman som utspelar sig i vikingatidens Blekinge och Kiev. Romanen inleder fackboksförlaget Historiska Media nya satsning på skönlitteratur, där folkkära författare ska skriva varsin del i en släktsaga planerad att sträcka sig genom hela Sveriges historia. Nästa del skrivs av deckarförfattaren Karin Wahlberg.

Ella Andrén

Publicerad: 2008-07-15 09:46 / Uppdaterad: 2010-01-05 23:57

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?