Nyhet

Var med och utse Årets författare i Örebro län

I samband med Bokmässan Örebro Slott utses varje år Årets länsförfattare. Det ska vara en aktuell författare inom skönlitteratur, barnlitteratur, facklitteratur eller lyrik med anknytning till Örebro län (enligt uppgift större än att en gång ha köpt en hamster där). Priset delas ut på bokmässan fredagen den 17 november och är ett samarbete mellan mässan, Regionförbundet Örebro län och Sveriges Radio Örebro.

Priset till Årets länsförfattare har delats ut sedan 2000 och prissumman på 10 000 kronor har tidigare gått till Anna Jansson (”Stum sitter guden”), Sedin Keljalic (”Tänk om broar inte fanns”), Birgitta Lindqvist (”Ur hästens mun”), Håkan Nesser (”Â…och Picadilly Circus ligger inte i Kumla”), Tomas Danielsson (”Vad vore livet utan stress”) och Eva Dahlström med flera bakom boken ”Det var dans i Folkets Park”.

Tidigare vinnare har utsetts genom olika röstningsförfaranden. I år har man emellertid bestämt sig för att pröva med en jury på tre personer, vars arbete i en eller annan form ska gå att följa i lokalradioprogrammet Blå Station. Hittills utsedda jurymedlemmar är bibliotekarien Lotta Hjelting och undertecknad redaktionsmedlem från dagensbok.com. Och känner du att du är en läsare med koll och åsikter och råkar vara bosatt i Örebro län, ja, då kan du bli den tredje. Sveriges Radio Örebro och kulturprogrammet Blå Station söker just nu efter denna tredje jurymedlem. Känner du att det skulle vara något för dig så skicka ett mejl till blastation.orebro@sr.se och berätta lite om dig själv och ditt litteraturintresse. Anmälan ska vara radion tillhanda senast torsdagen den 12 oktober.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-10-05 21:39 / Uppdaterad: 2006-10-05 21:39

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?