Recension

: Supersex
Supersex Tracey Cox
2004
Prisma
2/10

Avtändande

Utgiven 2004
ISBN 9151843188
Orginaltitel Hot sex, how to do it
Översättare Monika Ivarsson

Om författaren

Tracey Cox är psykolog och Australiens främsta sex- och samlivsexpert. Hon har egen radio- och TV-show, har varit redaktör för Cosmopolitan och skriver regelbundet i denna och andra internationella kvinnotidningar.

traceycox.com – Vid en första anblick tror man kanske det är en annan typ av sida. Men det handlar visst om sexualupplysning.

Sök efter boken

Ännu en bok om vägen till fullkomligt sex – supersex. Det är lite motsägelsefullt, eftersom de flesta sexrådgivare, vad jag vet, poängterar att vår dröm om perfekt sex ofta bara är drömmar. Sex är som det mesta i livet, upp och ner, överraskning och besvikelse. Men den här boken, både genom sin titel och text, förmedlar intrycket att supersex kan vara oföränderligt närvarande.

I förordet skriver Cox att hon vänder sig till alla och envar, stjärnälskaren som sängnovisen men med siktet inställt på den senare (som väl tillhör den starkast potentiella köpgruppen). Alltså, en bok att bläddra i och låta sig inspireras av. Så synd då att den är lika tråkigt utformad som en kursbok i fornnordisk lingvistik (om du inte går igång på det). Inga illustrationer, inga färger, inga typografiska variationer.

Återstår text och åter text vari författaren förklarar vad som är SEX och dess möjligheter från grunden till toppen, från liggunderlaget till trapetsen. Och hon tar till alla knep. När det ska skrivas om oralsex frågar hon sig vem som vet mer om detta område än en ”sexarbetare” vid namn Olivia. Olivia delger sina ”Tio steg mot det bästa oralsex han upplevt”.

Nej, det blir lite fel. Teknikaliteter blandade med drömmar och noga förevisningar (i centimeterprecision) om hur du ska hitta A-punkten. Jo, även den lär finnas. Allt förpackat i en tråkig lunta som du bättre kan använda som stöd.

Anders Edwartz

Publicerad: 2004-07-09 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-29 20:50

Kategori: Recension | Recension: #1253

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?