Recension

: Drömmar till salu
Drömmar till salu Ada Wester
2022
Piratförlaget
8/10

Drömmar som slår in

Utgiven 2022
ISBN 9789164207906
Sidor 290

Om författaren

Ada Wester är bokförläggare, och innan pandemin drömde hon om tre saker: att bo på landet, få ett barn och skriva en bok. Nu är hon föräldraledig, bor i ett torp i Sörmland och debuterar med romanen Drömmar till salu.

Sök efter boken

Jag är absolut ingen feel-good-expert, men om det är så här feelgood-slipstenen dras, är jag definitivt med! En söndageftermiddag när jag kände mig både trött och hängig, satte jag mig på balkongen med Ada Westers debut Drömmar till salu. Om man bortser från att jag kokade nytt te, gick på toa och flyttade från balkongen till sängen när det blev för kallt, sträckläste jag till klockan två på natten.

Det var så grymt trevligt att läsa om Anni som ärver sin farmors hus ute på landet, så jag ville aldrig sluta! Hon renoverar, planterar och lär känna sina nya grannar. Att hon inte som planerat kommer att sälja sin skapelse, för att köpa ett permanentboende i Stockholm, anade jag från första början, men det störde mig inte ett dugg. Att vi dessutom parallellt får följa Annis farmor Esters historia från bondtös med läshuvud, till ensamstående lärarinna i eget hus, gör inte saken sämre. Att Anni delar sin farmors intresse för litteratur och att Ada Wester låter dem läsa både klassiker och modern litteratur är ett smart och roligt grepp.

Jag uppskattade den lågmälda humorn i stycken som detta:

En stund senare rullade bilen skramlande in i Flen. Sörmlands hjärta, stod det på en skylt, men Anni tyckte mer det såg ut som Sörmlands tjocktarm.

Att ett par män ur Annis nya omgivning visar sig var potentiella love-interests hör väl till genren, antar jag, och det lyckliga slutet var Anni väl unt!

Jag kommer förmodligen inte att minnas den här boken resten av mitt liv, men det var en fin bagatell som visserligen gav mig en kort natt men en helgjuten feelgood-läsupplevelse.

Carina Middendorf

Publicerad: 2022-08-01 00:00 / Uppdaterad: 2022-07-31 20:08

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #8842

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?