Nyhet

Vecka 5 på dagensbok.com – Orkaner, knogjärnspoesi och nya skribenter

Vecka 5 är en särskild vecka på dagensbok.com. Denna vecka kommer vi nämligen att presentera de första av alla våra nya skribenter. Mer information om detta kommer inom kort!

I måndags skrev Ella om Laurent Gaudés Orkanen, en roman om New Orleans precis när staden drabbas av orkanen Katrina 2005. En hyllad roman av en hyllad författare – och Ella är inte alls med på det. Hon tycker att Gaudé använder sig av den allra mest fördomsfulla bilden av händelserna kring Katrina på ett ganska obehagligt sätt. Och inte skriver han så fantastiskt som folk säger heller.

Igår hade Kari läst Finansfurstarna av Lotta Engzell Larsson. En bok om de svenska riskkapitalisterna som ger en inblick i hur det fungerar i denna omdebatterade bransch. Vi fick också en bonusrecension av Gunnar Örns trevliga pocket Nationalekonomi för nyfikna. En omarbetning av Nationalekonomi för noviser som han skrev i mitten på 90-talet.

Idag skriver Håkan om Varg – Savage Street Poetry av Ulf Hässelbäck (Tolvnittion förlag). En diktsamling som är mycket intressant, väldigt ojämn men stundtals driven med konsonantrim – en litterär kraftmätning. Mycket intressant diktsamling som berör men förlorar på att diktformatet måste hinna läsas på tre minuter – poetry slam.

På fredag blir det revolution av det mer framgångsrika slaget: Linda Hirshmans SegerGayrevolutionens triumf. Det är (den amerikanska, naturligtvis) historien om en social rörelse, från förra sekelskiftets urbanisering och det första försiktiga föreningslivet, via Stonewall-upproret och aids-epidemin och fram till de senaste årens kamp för homosexuella i militären och samkönade äktenskap. En myllrande och grymt inspirerande kamp för mänskliga rättigheter, om än kanske inte den alldeles ultimata skildringen av den.

Anna Carlén

Publicerad: 2014-01-29 19:46 / Uppdaterad: 2014-01-29 19:46

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?