Nyhet

Vecka 36: Katastrofer och utomjordingar

Veckobrevet är sent, liksom solen som idag värmde sommarlikt, vägrade anpassa sig till kalendern. Jag gick en promenad i Västra hamnen och såg på båtarna som låg där och guppade, hörde byggarbetarna ge varandra order, mötte en man som drog en resväska, allra längst ut på kajkanten för där lät hjulen minst.

Vi är nu inne i september och jag vet inte hur det känns för er, men här börjar det allt pirra i bokmässenerven. Vilka böcker ska man hinna läsa? Vilka seminarier vill man se? Vilka författare kommer man att få chansen att intervjua, fotografera sig tillsammans med, kanske våga prata närmare med över en öl?

I väntan blir det recensioner som vanligt förstås. Igår läste Kari Immanuel Kants Himlens allmänna naturhistoria och teori i första svenska översättningen sedan utgivningen 1755. Hon är mycket nöjd med att Kant också trodde på utomjordingar.

Och ikväll går hon på boksläppmingel i Göteborg, minsann. Carl Forsbergs bokförlag firar debutanten Pål Börjessons bok Gallus. Rapport från det kommer senare.

Idag skriver Marcus om Linda Boström Knausgårds andra bok. Hon följer upp novellsamlingen Grand mal med en roman, Helioskatastrofen, men tycker Marcus om den eller inte? Det är frågan han själv ställer sig.

Som ni kanske vet har vi haft en stor krasch här på dagensbok, och det märks lite här och var. Till exempel i lördags, när Christin Ljungqvists gästrecension hade försvunnit ur systemet och fick ersättas av Ellas recension av Jens Mikkelsens och Katia Wagners De förlorade barnen. Men imorgon är det dags! Då blir det Kerstin Lundberg Hahns skräckroman för unga, Barnkolonin.

Läs gott, läs väl, läs som om ni aldrig gjort annat!

Lina Arvidsson

Publicerad: 2013-09-03 18:20 / Uppdaterad: 2013-09-03 18:23

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?