Nyhet

Veckan på dagensbok.com – Lyrik, fjärilseffekter, Slavnikova

Veckan har börjat med lyrik och ännu mer lyrik!

Igår recenserade Alice Athena Farrokzhads Vitsvit. En diktsamling om språk och kultur, makt och släktskap. Alice skriver såhär:

Vitsvit är också en politisk bok, i den mån att den ställer sig frågan: vad gör kamp och revolution med oss? Hur förändras vi av kampens utgång? Hur snabbt tar vi över förtryckarens språk om vi vunnit, hur snabbt inordnar vi oss i förtrycket om vi förlorar?

Idag handlar det om Släpljus och vingar, ett nytt mästerverk av Roy Isaksson, enligt Håkan. ”En tålmodig poet för oss tålmodiga läsare” skriver han i sin recension.

På torsdag skriver Marie om Karin Alvtgens senaste roman Fjärilseffekten. En roman, som på typiskt Alvtegenvis, kryper in under skinnet på en och där karaktärernas svårigheter att kommunicera med varandra får konsekvenser de aldrig kunnat förutse.

Och på fredag skriver Richard om Olga Slavnikovas fantasi-dyspoti 2017. En rik roman-skröna med ett otroligt språk som dock gör den ganska svårforcerad. Ingen ströläsning, menar Richard.

Anna Carlén

Publicerad: 2013-05-14 19:52 / Uppdaterad: 2013-05-14 19:52

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?