Nyhet

Charles Dickens 200 år idag!

Den 7 februari 1812 föddes Charles Dickens i Portsea, som är en del av Portsmouth, i grevskapet Hampshire på Englands sydkust. Som 9-åring flyttade han med familjen till London. Charles Dickens räknas som en av de största engelskspråkiga författarna, och är kanske den allra mest framträdande romanfattaren under den viktorianska perioden: 1833-1870.

Dickens 200-årsjubileum firas stort både nationellt och internationellt. I London firas författaren idag av det brittiska kungahuset, med ett stort kalas. Ledande kulturpersonligheter har bjudits in till festen, där den engelska drottningen står som värd. Till en ceremoni i Westminster Abbey, där Dickens grav finns, kommer 200 av Dickens släktingar.

I vårt arkiv på dagensbok.com har vi än så länge bara en recension av en Dickens-bok. Den handlar om hans Julberättelser, och boken innehåller En julsång på prosa (A Christmas Carol), Klockorna (The Chimes: a goblin story of some bells that rang an old year out and a new one in) och Syrsan vid härden (The cricket on the hearth : a fairy tale of home).

Charles Dickens omnämns annars i många av våra recensioner och andra texter. Klicka på etiketten Charles Dickens ovan, för att hitta dessa.

Eva Björnberg

Publicerad: 2012-02-07 00:00 / Uppdaterad: 2012-02-07 15:54

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?