Krönika

Nyårskrönika

Ikväll skålar vi in ett nytt år och avlägger nyårslöften under fyrverkerierna. Jag gissar att många löften handlar om att läsa fler böcker, eller skriva dem och det är ett år som vi på dagensbok.com ser fram emot. På redaktionen har vi fullt upp med att lägga beställningar inför vårens bokutgivning så att vi även nästa år ska kunna fylla varje dag med minst en ny recension.

Vi hoppas att ni fick många hårda paket under granen på julafton och att mellandagarna har tillbringats med åtminstone lite läsning.

Det har varit ett fantastiskt bokår med en otroligt stark utgivning på många områden, skönlitterärt såväl som facklitterärt. Extra roligt känns det att ungdomslitteraturen har fått sig ett uppsving och blivit riktigt bra på sistone. Den starka trenden ser ut att hålla i sig till våren. Just nu fostras en hel generation framtida boknördar, författare, förläggare, kritiker och litteraturvetare. Året toppades såklart när Tomas Tranströmer vann nobelpriset i litteratur.

Nu gör vi bokslut för 2011 och redovisar våra favoriter av de böcker vi har recenserat under året. Inte minst bland topplistorna anas det vilket starkt bokår 2011 har varit. Ni vet väl att vi brukar göra en topplista med våra favoriter varje månad. Nu slår vi på stort och presenterar inte mindre än sex olika topplistor.

Vi listar ”Årets bästa svenska romaner”, ”Årets bästa utländska skönlitteratur”, ”Årets bästa poesi” (blandat svensk och utländsk), ”Årets bästa barnböcker”,”Årets bästa ungdomsböcker”,”Årets bästa serier/grafiska romaner” och ”Årets bästa facklitteratur”.
Vad tycker ni har varit bäst bland bokutgivningen under 2011?

Dagensbok.com tar aldrig paus och även imorgon kan ni läsa en recension här, precis som vanligt.

Vi på redaktionen önskar er ett riktigt gott nytt år!

Camilla Hällbom

Publicerad: 2011-12-31 10:01 / Uppdaterad: 2011-12-31 10:46

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?