Nyhet

Vecka 19 på dagensbok.com – minicirkel om Cirkeln och mycket mer

Denna soliga vecka bjuder dagensbok. com på det här, kort och gott.

Idag recenserar Ellie Jorden sjunger i B-dur, av Mari Strachan. En underfundig liten historia om en mycket speciell tolvåring – den lillgamla Gwennie – som ser och hör längre en de flesta andra. En tät, laddad historia om barns möte med en förljugen vuxenvärld.

Imorgon tisdag är det äntligen dags för dagensbok.com att ta itu med vårens mest hajpade bok – Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens Cirkeln! Såhär skriver Emelie om den:

Vid det här laget har väl knappt någon missat vårens litteraturhajp Cirkeln som är första delen i en trilogi av författarduon Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Att det är just en ungdomsbok som står för den gör den mer välkommen, men jag har alltid varit lite skeptisk inför hajper. När jag började läsa hade jag ännu inte blivit tilldelad att skriva om den, därför försökte jag läsa utan recensionsblick: uppleva istället för att tänka. Och det tror jag att Cirkeln vinner på, för det är en bok att just uppleva!

Redaktionen på dagensbok.com bjuder även in till en minibokcirkel om Cirkeln i samband med recensionen. Vi snackar karaktärer, övernaturlighet, svarta katter och mycket mer med start imorgon. Så kika gärna in och prata med oss då!

På torsdag recenserar Anna Liv Liselott Willéns Ingenstans under himlen. Det är en spännande, tät historia om en karriärpolitiker som oväntat står anklagad för ett tretton år gammalt flickmord. Helt plötsligt riskerar han att förlora allting som någonsin betytt något för honom, och mitt i den vevan försvinner han spårlöst.

På lördag skriver Ella om Dave Eggers roman Vildingarna och barnboksklassikern Till vildingarnas land av Maurice Sendak. Eggers var med och skrev manus till filmatiseringen härom året och kunde tydligen inte släppa Max och hans båda världar, hans vardag och den mer ohämmade tillvaron med monstren i vildingarnas land. En fantastisk, realistisk, galen, rolig, allvarlig och väldigt originell roman och dess förlaga.

Trevlig vecka!

önskar

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-05-09 21:33 / Uppdaterad: 2011-05-09 21:41

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?