Nyhet

Vecka 18 på dagensbok: Valborgseldar och andra eldar

Samtidigt som ni eldar våreldar utanför sitter jag inne och läser de sista sidorna i Eld, Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens purfärska uppföljare till Cirkeln. Hur det går för häxorna i Engelsfors kan jag såklart inte avslöja, men om precis en vecka får ni reda på om Eld håller för alla förväntningar som kom efter Cirkeln.

Den här veckan fokuserar vi istället på när
den sexuella revolutionen nådde barn-
boken på 70-talet genom Kram – när den
sexuella revolutionen nådde barnboken
, som Kettil har läst.

Liv Strömquist Foto: Caitlin Mooney

Liv Strömquist Foto: Caitlin Mooney

Då var barn sexuella men inte sexualiserade, idag är det tvärtom. Tyvärr för boken inte sitt ämne i hamn, utan är istället ganska mesig och allt annat än en debattbok.

Imorgon berättar jag även om hur det var på Kulturhusets författarsamtal med Liv Strömquist i samtal med Johanna Koljonen som gick av stapeln i torsdags. Det blev ett varmt, hjärtligt och roligt samtal med en för Kulturhuset unik publik.

Anna Liv har läst Lukas Moodyssons Tolv månader i skugga: ”En helt underbar bok som utspelar sig under ett år i Malmö, Småland, Stockholm, Moskva, Kiev och Athen. Med små nedslag i tillvaron visar Moodysson hur allting hänger ihop, hur vi alla är förbundna. Det går inte att värja sig mot den här boken. Jag drabbas och blir berörd.”

Imorgon är det dessutom första maj och det betyder ny topplista här på Dagensbok, missa inte!

Emelie Novotny

Publicerad: 2012-04-30 22:30 / Uppdaterad: 2012-04-30 23:28

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?