Krönika

Påskveckan på dagensbok.com

Som vi har väntat! Ursäkter om att sitta på nån parkbänk och läsa sonetter en hel eftermiddag. Undanflykter från att jobba klart det där sista tråkjobbet och istället äta glass vid vattnet. Att helt enkelt skippa allt vardagstrams och bara måla påskägg i flera dagar. The time’s now.

Påskveckan börjar med att Irene skriver om en bok som kan få pacifister att läsa om krig – Krigiska ord av Olle Bergman.

Imorgon recenserar Emelie Sanne Näslings debutroman Kapitulera omedelbart eller dö, som är en ungdomsbok om 15åriga Mary och Lovely. Såhär skriver Emelie inledningsvis om boken:

Det är en balansgång att skriva om två överdramatiska och barnsliga 15 åriga tjejer. Att dessutom låta dem prata engelska i var tredje mening, döpa kapitlen efter nagellacksfärger och ha fladdrande fjärilar på boksidorna, är på något sätt så dömt att misslyckas. Men Sanne Näsling misslyckas inte med något i sin debut Kapitulera omedelbart eller dö, hon fångar mig på första sidan och inget kan gå fel i den här boken.

Emelie har även passat på att träffa Sanne Näsling för en intervju som kommer på en boksajt nära dig inom kort.

Senare i veckan får vi recensioner från Maria som har läst Hanna Nordenhöks prosadebut Promenaderna i Dalby Hage och från Tommy som skriver om norska Elin Høylands fotobok The Brothers.

Extra glad påskvecka

önskar

Redaktionen på dagensbok.com

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-04-18 20:51 / Uppdaterad: 2011-04-19 10:34

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?