Nyhet

Englund vs Ranelid part 2

Diskussionen mellan Peter Englund och Björn Ranelid fortsätter. Igår skrev Dagens Nyheter att Björn Ranelid tänker lämna tillbaka de priser han tidigare har fått från Svenska Akademien på 150 000 respektive 60 000 kronor.

I ett mejl till Dagens nyheter skriver Peter Englund att han inte tänker be om ursäkt:

Det här är inte första gången Ranelid bär sig åt som en typisk skolgårdsbuse, som drar runt och muckar gräl och tycker att han har rätt att smälla till vem han vill när han vill, men som sedan piper i högan sky när han själv åker på en vinge.

Idag skriver Svenska Dagbladet att Björn Ranelid ångrar sig och inte tänker lämna tillbaka pengarna som han har fått av Svenska Akademien. Kanske är det ändå så att pengar är viktigare än smutskastning.

På Peter Englunds blogg är det fortfarande tyst.

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-01-12 18:30 / Uppdaterad: 2011-01-12 18:33

Kategori: Nyhet

3 kommentarer

Haha! Jag tycker det var roligt skrivet av Peter Englund. Björn Ranelid måste sluta kläcka ur sig idiotiska saker utan att tänka sig för. Som att uppmana Svenska Akademin att dansa. Visst, det är bra för författare att visa upp sig, kan man kanske tycka. Men jag som föraktar fåniga program som ”Let’s dance” och kanske framför allt den alldeles oproportonerliga roll de fått i folks medvetande tack vare kvällstidningarnas hype av dem, ställer mig ytterst tveksam till vad det egentligen skulle gagna Svenska Akademin att ställa upp där.
För övrigt förstår jag inte varför Ranelid gnäller så mycket på allt och alla, om han nu är en av Sveriges bäst säljande författare.

Lina Arvidsson Redaktionen 2011-01-14 13:48
 

framförallt behöver ranelid sluta ta sig själv på så stort allvar. skulle vara spännande att se en liten glimt i ögat på honom någon gång.

Emelie Novotny Redaktionen 2011-01-15 12:21
 

Glimt i ögat på Ranelid?? Nä, skulle inte tro det…

Helena Oregistrerad 2011-02-09 16:38
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?