Nyhet

Beate Grimsrud och Maja Lundgren till CLT ikväll!

Författaren Beate Grimsrud som skrivit dagens bok En dåre fri, kommer till Copacabanas Litterära Tisdagsklubb (CLT) ikväll. Tillsammans med författaren Maja Lundgren kommer de att prata om verkligheten och litteraturen.

Så här skriver CLT i kvällens inbjudan, hoppas vi ses där!

Vilken verklighet lever du i?

Det talas om folkets verklighet och verklighetens folk. Vi förväntas känna igen oss men känner oss sällan hemma. För att stå ut söker vi tröst i litteraturen…Där får verkligheten skeva tills vi äntligen begriper den lite bättre.

Tillsammans med Beate Grimsrud (En dåre fri) och Maja Lundgren (Mäktig tussilago) beger vi oss till den plats i litteraturen där det rasar och brinner; förtvivlans, sorgens, och humorns. Och ensamhetens.

Vad krävs av litteraturen för att den ska göra din verklighet till min, och utmana vår blick? Är det ens litteraturens uppgift? Vilka blir vi som läsare – iakttagare eller vittnen? Hur verklig får en roman egentligen vara och måste något vara verkligt för att vara sant?

Beate Grimsrud debuterade 1989 med novellsamlingen Det finns gränser för vad jag inte förstår. Sedan dess har hon gett ut flera romaner, skrivit barnböcker och dramatik och gjort flera filmer. Maja Lundgren debuterade 1993 med romanen Sprickan i ögat. Sedan dess har hon gett ut tre romaner. Hon arbetar även som kulturskribent och översättare.

Kom i tid, det blir en fin kväll. Varmt välkomna till verkligheten.

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-10-26 13:00 / Uppdaterad: 2010-10-26 13:14

Kategori: Nyhet

3 kommentarer

Väldigt fint samtal ikväll!

Anna Carlén Redaktionen 2010-10-26 22:09
 

ja! synd bara att tröttheten alltid slår till så att alla tankar kommer efteråt. nu har jag miljoner frågor som jag vill ha svar på!

Emelie Novotny Redaktionen 2010-10-27 11:01
 

Åh! Kan ni inte återge något klokt som sades eller berätta lite om kvällen? För en som inte var där men gärna hade varit det!

Alice Thorburn Redaktionen 2010-10-28 19:41
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?