Krönika

Veckans recensioner

Varje gång jag försöker mig på att introducera veckans läsning slutar det i en orgie av töntiga uttryck som ”krypa upp i soffan med en kopp te och en god bok”, eller ”lägga sig i hängmattan med en spännande däckare” (som om jag någonsin gör just detta). Och alltid pratar jag om vädret. Det är ju förbaskat tråkigt faktiskt. Som tur är finns det betydligt mer intressanta saker att läsa i våra recensioner.

Denna veckan har vi till exempel premiär för våra författarintervjuer. Först ut är hästboksförfattaren Pia Hagmar. Hon svarar på frågor kring ungdomsböcker generellt sett, men diskuterar också den undanskymda tillvaro som hästboken för.

I samband med detta recenserar Emelie Hagmars bok Vänner, som är den sista delen i en serie om tre. Vad hon tycker om boken och hur den förhåller sig till de tidigare delarna får ni se i morgon!

Ebba har läst Anna Hallbergs nya bok Colosseum Kolosseum. Enligt henne är det poesi om våld, mentalsjukhus, kvarglömda vantar, djurkroppar, gladiatorer, kött, omsorg, övervakning krig fängelser, bevakning och annat. En salig blandning med andra ord!

På lördag fortsätter Ella i någon mån den här helgens diskussion om Sverigedemokraterna och hur vi föreställer oss det mångkulturella Sverige. Litteraturvetaren Magnus Nilsson har läst bland andra Jonas Hassen Khemiri, Marjaneh Bakhtiari, Susanna Alakoski och Åsa Linderborg med fokus på klass och etnicitet i Den föreställda mångkulturen. Ella har läst honom och tycker att det är samhällstillvänd litteraturvetenskap när den är som bäst. På lördag alltså!

Mycket nöje önskar redaktionen.

Maria Carlsson

Publicerad: 2010-09-07 17:10 / Uppdaterad: 2010-09-07 17:28

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?