Nyhet

Bellmanpriset till Ann Jäderlund

Poeten Ann Jäderlund, just nu aktuell med sin nionde diktsamling Vad hjälper det en människa om hon häller rent vatten över sig i alla sina dagar, tilldelas 2009 års Bellmanpris av Svenska akademien. Diktsamlingen är också nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. Prissumman är på 250 000 kronor och har tidigare tilldelats bland andra Eva Ström och Stig Larsson.

Samtidigt passar Svenska akademien på att dela ut en mängd andra priser. Till författaren Bengt Emil Johnson ger man årets Kellgrenpris på 200 000 och författaren Claes Hylinger får Gerard Bonniers pris, även det på 200 000 kronor.

Ebba Holmberg

Publicerad: 2009-12-21 20:32 / Uppdaterad: 2009-12-29 19:45

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?