Nyhet

Det bidde ingen stor samtidsroman

För ungefär ett år sedan utlyste bokförlaget Forum en stor romantävling. Uppgiften var att skriva Den stora samtidsromanen. Historien skulle utspela sig under ett år i dagens Sverige och skulle bryta mot minst ett av de tio budorden. Prissumman låg på en halv miljon kronor och vinnaren garanterades utgivning inte bara i Sverige utan även i Norge, Finland och Danmark.

Lagom till att vinnaren nu skulle utses ställer Forum emellertid in tävlingen. Man säger sig inte ha kunnat hitta någon värdig vinnare bland de drygt 300 inskickade manusen. Förlaget har fått in färre manus än man hoppats på, färre av etablerade författare, och helt enkelt inget av tillräcklig kvalitet. Att juryn förbehåller sig rätten att inte utse en vinnare är visserligen en vanlig formulering när tävlingar av det här slaget utlyses, men det är inte särskilt ofta det faktiskt händer.

I de motsvarande tävlingarna i Norge och Finland har vinnare redan utsetts, men också i Danmark är det osäkert om det alls blir någon.

Ella Andrén

Publicerad: 2007-01-29 10:03 / Uppdaterad: 2007-01-29 10:03

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?