Nyhet

Augustar 2006: Susanna Alakoski, Per Nilsson och Cecilia Lindqvist

”Susanna Alakoskis moderna klasskildring är en humoristisk helvetesvandring genom en vuxenvärld där fyllan och underläget regerar vardagen.”

Det blev som synes debutanten Susanna Alakoski som med romanen Svinalängorna tog hem årets Augustpris i den skönlitterära klassen. Vinnande sällskap fick hon av Per Nilsson i barn- och ungdomsklassen och Cecilia Lindqvist i den facklitterära. Nilssons Svenne beskiver juryn som en ”spännande, skrämmande och skickligt komponerad roman om makt och politisk aningslöshet”. Lindqvist å sin sida får priset för att i Qin med ”sin djupborrande presentation av det kinesiska stränginstrumentet qin” ha öppnat ”dörrarna till Kinas mest förfinade estetiska och intellektuella kultur”.

Dessutom delades Lilla Augustpriset ut till vinnarna i en uppsatstävling för gymnasieungdomar. Det gick i år i den skönlitterära klassen till Lisa Hedman för Boken om mig och i den facklitterära klassen till Joakim Magnusson för Fantastiska farkoster – bilen från förr till sedan.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-12-04 23:37 / Uppdaterad: 2010-01-05 22:38

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?