Nyhet

Årets snyggaste böcker

Det har blivit dags att sammanfatta årets bokproduktion. Vad var egentligen bäst? Listorna och priserna virvlar emot en från alla håll – och förvånansvärt ofta innehåller de ungefär samma böcker. En lista med titlar som långt ifrån alltid är lika uppmärksammade är den Svensk Bokkonst sammanställer över årets 25 snyggaste böcker.

Till de mest namnkunniga i år hör Cecilia Lindqvists ”Qin”, Gunnar Ekelöfs ”Diwantrilogin” och Lennart Hellsings ”Krakel Spektakels julafton”. Men det är förstås inte i första hand författarna som ska känna sig hedrade, utan formgivarna.

Svensk Bokkonst sammanställer sin lista med syfte att spegla hela bokutgivningen och inspirera till god bokkvalitet och vacker och funktionell formgivning.

De 25 utvalda böckerna blir också en utställning och går att se på Kungliga biblioteket i Stockholm under våren och sommaren 2007, för att sedan turnera landets bibliotek och museer och stanna till på Bibliotèque Nordique i Paris och bokmässorna i Frankfurt, Leipzig och Göteborg. Vernissage blir det den 8 mars 2007.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-12-02 00:14 / Uppdaterad: 2006-12-02 00:14

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?