Nyhet

Årets Augustpriskandidater

Idag presenterades årets nomineringar till Augustpriset. Priset ges i tre klasser – skönlitteratur, barn- och ungdomsbok samt fackbok – och de nominerade är:

I den skönlitterära klassen: Susanna Alakoskis "Svinalängorna", Jörgen Gassilewskis "Göteborgshändelserna", Lars Gustafssons "Den amerikanska flickans söndagar", Jonas Hassen Khemiris "Montecore", Göran Sonnevis "Oceanen" och Sara Stridsbergs "Drömfakulteten".

Barn- och ungdomsböcker: Pija Lindenbaums "Lill-Zlatan och morbror raring", Frida Nilssons "Hedvig och Max Olof", Gunnar Ardelius "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket", Per Nilssons "Svenne: en (o)möjlig berättelse", Christina Herrströms "Tusen gånger starkare" och Ulf Nilssons "Alla döda små djur".

Faktaböcker: Sigrid Combüchens "Livsklättraren", Sven-Eric Liedmans "Stenarna i själen", Pär Holmgrens och Claes Bernes "Meteorologernas väderbok", Cecilia Lindqvists "Qin", Ola Wikanders "I döda språks sällskap", Brutus Östlings "Pingvinliv".

Priset, som hör till Sveriges mest prestige- och effektfulla, delas ut vid en gala i Berwaldhallen i Stockholm den 4 december. Bakom utnämningarna står Svenska Förläggareföreningen, som delat ut priset sedan 1989.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-10-23 13:15 / Uppdaterad: 2006-10-23 13:15

Kategori: Nyhet

3 kommentarer

undrar vem som vinner bonnierpriset i år?

micke Oregistrerad 2006-10-23 14:38
 

Sigrid Combüchen är alltid bra. Har tjuvläst lite i Alakoskis bok Svinalängorna.Det är gripande när det talas om en far som kompisen inser är en riktig pappa, han också . Hon har aldrig sett honom nykter förut. Måste läsa hela boken…

Den siste Mohikanen Oregistrerad 2006-10-24 16:27
 

Lägst odds ger väl Sara Stridsberg, Pija Lindenbaum och Ola Wikander. Säkra kort.

Lars-Gunnar Boklund Oregistrerad 2006-10-28 12:35
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?