Nyhet

Debut: politisk thriller om kvinnors rättigheter

Karin Alfredsson skulle aldrig fått för sig att skriva en bok om det inte vore för Stephen Kings ”On writing”. Det skriver hon i alla fall i sitt debutantportätt i Svensk Bokhandel. Men en roman blev det – ”80° från Varmvattnet” släpptes i dagarna. Romanen är en politisk thriller och tänkt att bli den första i en serie med läkaren Ellen Elg som huvudperson. Den utspelar sig i Sverige, Zambia och USA där Elg försätter sig i fara genom att engagera sig i aborträtt och kvinnors utsatthet. Och Alfredssons syfte är just att engagera. Karin Alfredsson är TV-chef i Umeå och har som journalist arbetat runt om i världen, bland annat för Sidas tidning Omvärlden och som chefredaktör på tidningen Journalisten. ”Allt viktigt i denna berättelse är sant” börjar romanen. ”Alla likheter med verkligheten är fullkomligt avsiktliga.”

Ella Andrén

Publicerad: 2006-07-07 12:03 / Uppdaterad: 2006-07-07 12:03

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?