Recension

: Dagens eko framför dina fötter
Dagens eko framför dina fötter Bill Larsson
2005
Polstiernan
9/10

Intelligent lyrik i vardagsformat

Utgiven 2005
ISBN 9185171255

Om författaren

Bill Larsson (f. 1977) kommer från Hallsberg, spelar basket och skriver poesi. Han driver tillsammans med två andra poeter Örebros scen för levande poesi.

Sök efter boken

Bill Larsson är en ny författare för mig, så att läsa Dagens eko framför mina fötter har varit en ny och mycket angenäm upplevelse. Stilen är rättfram och ganska enkel i Larssons lyrik och jag faller nästan genast. Det är något speciellt med diktformen som gör att när det blir riktigt bra så framträder guldkornen i det dagliga livet med en (ibland) förfärande tydlighet.

Det var länge sedan jag läste något som i sin enkelhet var så slående. Jag känner genast igen tankar runt televisionen som medium och runt människans ensamhet som jag själv funderat över. Dessutom är jag fascinerad och tacksam över att någon nu äntligen avslöjar alla som åker tunnelbana. Jag har vetat hela tiden att ingen egentligen tittar ut utan att alla glor på varann i fönstrens spegling.

Dagens eko framför dina fötter består av nio delar. Dikterna är infogade under någon av dessa nio rubriker. Bäst tycker jag om rubrik nummer fyra som heter "Under reklamen lyckas någon skarva ihop ett liv". Förhoppningsvis så hinner någon verkligen med att göra en skillnad under reklampausen så att det är värt den tiden som vi andra slösar bort i väntan på vädret. Kanske är det det författaren gjort.

Det finns vissa dikter i denna samlig som talar till mig genast (t.ex. "kontroll" som finns som textutdrag) och andra som jag inte riktigt har kommit underfund med ännu. Jag har dock åkt tåg med denna bok och fnissat så att mina medpassagerare har rynkat på ögonbrynen och börjat se ut genom rutan. Det händer inte så ofta och jag är mycket nöjd över att ha Dagens eko framför mina fötter i min ägo. Detta är en liten lätt bok som går att bära med sig nästan jämt.

Textutdrag (Visa/göm)

Åsa Pettersson

Publicerad: 2005-05-31 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-23 13:42

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #1642

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?