Nyhet

Slut på kopierandet?

Med den nya upphovsrättslag som väntas träda i kraft i sommar ska det bli slut på kopieringen av framför allt kursböcker. Än så länge är det tillåtet att kopiera böcker för enskilt bruk, men hädanefter får man nöja sig med endast mindre delar.

Det nya lagförslaget handlar delvis om en EU-anpassning av svensk upphovsrättslag, men blir något strängare än nödvändigt, enligt bokbranschens tidning Svensk Bokhandel. Det är Förläggareföreningen och läromedelsförlagen som drivit fram detta för att det i nuläget finns ”en uppenbar risk att svenska läromedel långsiktigt kommer att brista i kvalitet och kvantitet eftersom varken författare eller förlag vågar satsa på ny eller uppdaterad kurslitteratur”. Inte minst vill man motarbeta den professionella kopieringen av kurslitteratur som uppkommit kring landets lärosäten.

Ella Andrén

Publicerad: 2005-04-16 14:11 / Uppdaterad: 2005-04-16 14:11

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?