Nyhet

Världspoesidagen 21/3

Idag, den 21 mars, är det Världspoesidagen, "World Poetry Day". Dagen instiftades 1999 av Unesco med syfte att stärka den muntliga traditionen, synliggöra den samtida poesin i media och öka kontakterna mellan poesin och andra konstarter. Unesco hoppas att dagen ska firas såväl internationellt som nationellt, på skolor, med poesipriser och med festivaler.

I Sverige firas Världspoesidagen bland annat med en poesifestival på Södra teatern i Stockholm på temat ”Fria radikaler”. För arrangemanget står Författarcentrum Öst och tidskriften Lyrikvännen och medverkar gör bland andra Birgitta Trotzig, Ida Börjel och Johannes Anyuru.

Ella Andrén

Publicerad: 2005-03-21 22:51 / Uppdaterad: 2005-03-21 22:51

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?