Recension

: Mormor vid havet
Mormor vid havet Moa Graaf
2022
Bonnier Carlsen
8/10

Härlig samvaro vid havet

Utgiven 2022
ISBN 9789179770204
Sidor 32
Illustratör Moa Graaf

Om författaren

Moa Graaf är frilansande illustratör boende i västra Göteborg. Hon har varit verksam sedan 2016 och illustrerar bland annat barnböcker och läromedel. På ett fantastiskt, finurligt och fnissigt sätt illustrerar Moa Graaf Mer att läsa-böckerna om Sillen: Sillen får ett syskon (2021), Sillen börjar skolan (2021) samt Sillen och alla djuren (2022). Böckerna är perfekta högläsnings- eller läsa själv-böcker för sex-sjuåringen. Författare till Sillen-serien är Anna Ehring. Moa Graaf är även aktuell med egna bilderböcker på Bonnier Carlsen Bokförlag.

Sök efter boken

Den här lilla bilderboken är bara snabbläst när det gäller antal sidor. Texten rymmer så mycket kärlek mellan mormor och barnet att den nästan inte får plats innanför pärmarna. Bilderna hålls mestadels i blått, men mormor i sin röda klänning lyser som den ledstjärna hon är för sitt barnbarn!

Det här är en bok för barn i åldern tre till sex år och det finns mycket att prata om. Bilderna är detaljrika utan att bli plottriga och fantasin sprudlar. Jag har sällan sett bläckfiskar i svenska vatten, men å andra sidan får vi inte veta i vilket land de befinner sig i. Vi får heller inte veta vad berättaren, barnbarnet, heter men det spelar faktiskt ingen roll.

Det viktigaste i berättelsen är barnbarnet och mormors härliga samvaro vid havet! De går och petar bland stenarna och inte ens när mormors bästa klänning blir uppäten av en stor fisk, är det anledning till oro. Först ska det ätas och vilas, sedan tar de itu med att fixa en ny klänning.
Jag önskar alla barn en sådan trygg, varm och modig mormor!

Carina Middendorf

Publicerad: 2022-09-18 00:00 / Uppdaterad: 2022-09-18 11:52

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #8870

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?