Recension

: Mitt bästa år
Mitt bästa år: En bullet journal för att må bättre Therése Lindgren
2020
Forum
9/10

Att skapa en bra vardag

Utgiven 2020
ISBN 9789137153834
Sidor 208
Illustratör Sara Ljungdahl Holst

Om författaren

Therése Lindgren (född 1987) är en av Sveriges största influencers med miljontals följare på YouTube och Instagram. Som författare debuterade hon 2016 med Ibland mår jag inte så bra. 2017 kom Vem bryr sig?.

Sök efter boken

Alla som växte upp i eran med Filofaxen njöt kanske på samma sätt som jag av inköpet av nya kalenderblad inför varje nytt år. För nytt år betydde nya planer, nya listor på ToDos och att skriva in återkommande händelser såsom födelsedagar och andra viktiga saker.

Filofaxens uppföljare – bullet journalen har gett den fysiska kalendern en nytändning och även tagit den till nya höjder.

Att planera sin vecka på ett snyggt och estetiskt sätt har nästintill blivit en konstform och en av dem som gett sig in i detta är Therése Lindgren. Lindgren är en av Sveriges största influencers med ca 1 miljoner följare på YouTube.

Hennes egen bullet journal är välstrukturerad med en mysig känsla från början till slut och här finns det gott om utrymme att göra planer. Upplägget är att du göra dem årsvis, månadsvis och veckovis. Jag gillar speciellt att det inte är fasta datum utan vill du skippa att skriva en vecka är det okej.

Lindgren delar med sig hur man sätter upp mål på ett mätbart sätt vilket jag med skräckblandad förtjusning tar in. När är man tillräckligt gammal för att planera vardagen så strukturerat?

När jag nyfiket jämför Lindgrens bullet journal med andra i samma kategori är det uppenbart att hennes har ett mer holistiskt perspektiv. Här handlar det inte bara om att skapa ett snyggt innehåll utan även att leva livet mer närvarande. Det visas yogapositioner på ett lättillgängligt sätt som säkert kan väcka en nyfikenhet att prova på. Det finns även meditationsövningar och meditationsutmaningar för att berika det själsliga livet.

Det finns tips på vad du kan göra om du känner dig nere och råd hur du förenklar din vardag och får bättre balans i livet. Gällande psykisk hälsa talar Lindgren av egen erfarenhet då hon varit mycket öppen med sitt brist på välmående i två utgivna böcker, Ibland mår jag inte så bra och Vem bryr sig?

Det finns även på månadsbasis utrymme för noteringar gällande sömn, stress och humör.  Lindgren delar med sig av vanor för en hälsosam vardag, förslag på en hälsologg, tips för att varva ner på kvällen och sova gott. Dessutom finns det en tabell för menskoll och det är ytterligare en påminnelse om allt behöver inte vara digitalt.

Boken innehåller även tips på digital detox med handfasta råd hur man lever livet med mindre mobiltid. Det finns även en kort beskrivning av hur man kan boosta kroppens egna lyckosubstanser och en 30 dagars utmaning för att stretcha hjärnan med utmaningar för att göra nya saker.

Det skulle kunna anas att ovanstående mängd av tips och listor skulle kunna leda till en stressad vardag istället men sättet allt presenteras på är lekfullt och inspirerande! Hela boken känns som bomull för själen med sitt upplägg och superfina illustrationer i en harmonisk färgskala.

I dagens uppkopplade värld och med de själlösa digitala kalendrarna tycker jag bullet journaling är en frisk fläkt som uppmanar till reflektion och slow living.

Mitt bästa år är en underbar bullet journal som jag gärna skulle börja fylla i men tyvärr är den redan paxad av min tweenie. Däremot tänker jag definitivt använda ett antal av listorna från den trots detta.

Anna Magnusson

Publicerad: 2021-03-12 00:00 / Uppdaterad: 2021-03-13 10:25

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #8399

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?