Nyhet

Dagensbok.com söker nya redaktionsmedlemmar

Vill du vara med och skriva om böcker på en av Sveriges största och äldsta litteratursajter? Vill du vara med och bevaka och diskutera litteratur och läsning tillsammans med en redaktion på ett tjugotal litteraturintresserade människor spridda över landet? Då tycker vi att du ska höra av dig till oss på dagensbok.com!

Vi har recenserat minst en bok om dagen sedan hösten 2000 – romaner, fackböcker, lyrik, barn- och ungdomslitteratur, serier, med mera. Vi bevakar dessutom litteraturhändelser av olika slag, är med på mässor, skriver krönikor, gör intervjuer och reportage – att vara med i vår redaktion blir helt enkelt lite vad man gör det till och innebär stor frihet att läsa, skriva, hitta på det man känner för och uppmärksamma den litteratur, de författare, genrer och teman som man själv tycker är väl värda att uppmärksamma.

Recensionerna är förstås själva grunden. Som medlem av dagensbok.com-redaktionen skriver du ungefär en recension var tredje vecka – och utöver det om och när du har lust. Vi arbetar i princip helt på nätet och kommunicerar främst via mejllistor (räkna med att kolla mejlen ofta!), så du kan bo precis var som helst i Sverige. Du ska gärna kunna tänka dig att vara med och korrekturläsa andras texter eller på andra sätt bidra till administrationen av sajten. Framför allt är du förstås intresserad av litteratur och vill vara med och driva och utveckla dagensbok.com.

Allt arbete med dagensbok.com sker ideellt. De annonsintäkter vi har går till driften av sajten och till att distribuera böcker till våra skribenter. Vi kommer alltså inte att betala dig – vi betalar inte någon – men du får nyutkomna böcker att recensera (och såklart behålla), och möjlighet att vara med på bokmässor och andra litteraturevenemang.

Ansök senast den 23:e september till ella.andren@dagensbok.com. Din ansökan bör innehålla ett brev där du berättar vem du är, vad du är intresserad av att läsa och gärna också hur du upplever och kanske skulle vilja förändra dagensbok.com. Framför allt vill vi förstås veta vilken litteratur du vill föra ut i världen. Dessutom vill vi ha två arbetsprover – varav åtminstone det ena en bokrecension. Det andra kan, förutom recension, tillhöra någon annan genre vi skriver i på sajten: en krönika, ett reportage eller en intervju med anknytning till litteratur.

Vi ser fram emot att höra från dig!

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2018-08-29 11:00 / Uppdaterad: 2018-08-29 11:29

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?