Recension

: Gröna smoothies
Gröna smoothies: - nyttigt, gott och enkelt Fern Green
2014
Pagina förlag
4/10

Funktionellt men trist

Utgiven 2014
ISBN 9789163610585
Sidor 159
Orginaltitel Green Smoothies
Översättare Elsie Formgren, Sten Sundström

Om författaren

Fern Green är matskribent och matstylist.

Sök efter boken

Jag har en juicecentrifug stående längst in i ett köksskåp som jag köpte för en hel drös år sedan för att göra vetegräsjuice. Jag lyckades göra sådan juice några gånger men det var väldigt mycket jobb för väldigt lite juice. Några gånger per vinter kommer centrifugen fram för att pressa juice av morötter och apelsin till någon söndagsfrukost. Men i år har jag testat den senaste juicetrenden och fastat med juicer på spenat, selleri och andra gröna grönsaker. Det är godare än jag trodde och det känns som, möjligen av ren inbillning, att det ger en energikick. Det stör mig dock att det blir så mycket träiga, trista fibrer kvar som man inte kan göra så mycket av. Det är mycket nyttig mat som går i soporna när man pressar juicer.

Vill man prova en avgiftningskur med gröna smoothies och juicer kan Gröna Smoothies passa. Den innehåller inte, som titeln antyder, enbart recept på smoothies. Här finns också recept på gröna juicer och olika typer av nötmjölk. Alla recepten är helt veganska och inledningen innehåller kort information om juicers avgiftande nytta och reklam för mixers och juicecentrifuger. Texten känns inte särskilt genomarbetad och jag blir inte alls inspirerad att ge mig på bokens detoxprogram.

Bokens receptdel känns funktionell med ingredienser i både text och bild samt en notering om vad just den här juicen är bra för. Varje juice är fotograferad i en exakt likadan juiceflaska och man ser hur den kommer att se ut efter att den är mixad eller pressad.

Boken innehåller vad man kan förvänta sig men skulle ha kunnat vara mer inspirerande.

Cecilia Bergman

Publicerad: 2014-11-26 00:00 / Uppdaterad: 2014-11-25 20:02

Kategori: Recension | Recension: #5924

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?