Nyhet

Vecka 7: Kärlek och död

I min lägenhet ligger böcker ur en viss genre utspridda. Med mer eller mindre utmanande framsidor blickar de på och generar vem helst som kommer in. Erotik. Jag håller på att sätta ihop en skrivarkurs i att skriva erotiska skildringar för Folkuniversitetet i Malmö. Hur skriver du egentligen upphetsande? Vad utmärker en bra sexscen? Varför är det så svårt att skriva bra om kärlek och sex? Såna grejer, går jag omkring och grunnar över.

På fredag är det Alla hjärtans dag. Vare sig du har någon att älska eller inte, kan du då försjunka i kärlek här på dagensbok. Ett mycket brett tema. Det kommer bland annat att handla om hur idén om att kärlek och äktenskap hör ihop tog form, om konsten att skiljas på 1700-talet och om tre tusen år av kärlek i litteraturen. Och så blir det Alla hjärtans dagsnoveller av David Levithan och förstås en stor dos kärlek ur dagensbok.com:s stora arkiv.

För er som missat det har vi även ett helt gäng nya skribenter som börjat skriva för oss! De introducerades redan i förra veckan, och här kan du läsa mer om dem.

I övrigt börjar vecka 7 med Saras recension av Pär Thörns Ordningen upprätthålls alltid: 23 grafiska novelletter. Novelletterna är skrivna av Thörn och illustrerade av tjugotre illustratörer. En svart bok om hur olika personer – fiktiva eller verkliga – har dött.

På tisdag skriver Eva om romanen S:t Irvyne eller Rosenkorsaren:romans (i genren gotisk skräckklassiker) av Percy Bysshe Shelley. Det är den första skönlitterära prosatext av Shelley som översatts till svenska. Den har sina kvalitéer, men är allra mest intressant att läsa, tycker Eva, för att det är just Shelley som skrivit den. Och att han bara var arton år gammal då den gavs ut.

På onsdag skriver Marcus om en biografi om Alexandra Charles som är sprängfylld av spännande anekdoter. Den vittnar också om hur svårt det varit för män att acceptera att en kvinna vill driva företag och inte leva i skuggan av dem. Tyvärr är boken inte så bra skriven, Marcus är kluven.

Veckan avslutas med Björns recension av Stephen Kings Doktor Sömn. Det är en uppföljare till The Shining som tog nästan 40 år på sig, och ändå på något vis känns halvfärdig, tycker Björn.

Lina Arvidsson

Publicerad: 2014-02-10 11:12 / Uppdaterad: 2014-02-10 11:12

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?