Nyhet

Vecka 9 på dagensbok.com: övertygande fantasy, blodsmagi och bilderböcker

Precis som traditionen bjuder under sportlovsveckorna ägnar vi på dagensbok.com sju hela dagar åt att bara skriva om litteratur för barn och ungdom. Den här gången går vi från dagens recension och djurmänniskorna i Jenny Wiiks fantasydebut Bildbindaren, via cancer och kärlek i John Greens För eller senare exploderar jag till en antologi, en intervju, samhällskritik och bilderböcker.

barnochungdomdagensbok2

Imorgon tisdag skriver Ellie om Läsandets lust och magi – en antologi om litteraturen i skolan och relationen mellan lärare och elever… En fin liten bok som verkligen sprakar av läslust!

Ella skriver om John Greens välförtjänt mycket hyllade Förr eller senare exploderar jag, en rolig, hjärtskärande och kanske lite ovanlig roman om unga människor med cancer. Dessutom blir det bonusrecension av samme författares Paper towns, och av Lauren Myracles mörka sydstatsmysterium Shine.

Anna N har läst Patrik Lundbergs debut Gul utanpå, om vilken hon skriver såhär:

Som läsare översköljs jag av känslor. […] Känslorna inför Sverige, den svenska familjen, svenskheten, inför Korea, den koreanska familjen, inför kluvenheten, dubbelheten, kärleken, det sociala spelet.

På fredag kan ni läsa en intervju med Marta Hedener-Hagman utgivningsansvarig på B. Whalströms. Dagensbok har frågat henne varför vuxna läser ungdomsböcker, om kommande trender inom ungdomsutgivningen och om killars och tjejers läsning.

På lördag blir det bilderböcker, bland andra Mamma borta om en uggleunge som faller ur boet och kommer bort från sin mamma, fina illustrationer i annorlunda färger.

Till på söndag har Emelie läst Familjen Bliss magiska bageri av Kathryn Littlewood, en bok för åldern 9-12. Rose familj driver ett bageri, men där bakas inte bara vanliga kakor och bullar utan även magiska sådana, kakor som får folk att tala sanning och muffins som gör en förälskade. Alla recept samlas såklart i en magisk kokbok med ingredienser som ägg från kärleksfåglar och en trollkarls tårar.

Ni får också chansen att tävla. Under veckan skriver Camilla om Tessa Grattons Blodsmagi och de två första som kommenterar recensionen får boken skickad till sig. Håll utkik!

Anna Carlén

Publicerad: 2013-02-25 21:17 / Uppdaterad: 2013-02-25 21:58

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?