Nyhet

GOTT NYTT LÄSÅR 2013!

goesta-laser
Det nya året har precis börjat. 2012 ska läggas till handlingarna och summeras, vilket vi på dagensbok.com brukar göra med topplistor över de bästa böckerna. Igår på nyårsafton listade vi topp tio bland facklitteratur, svenska romaner, utländska romaner, ungdomsböcker, barnböcker, poesi samt serier och grafiska romaner.

På torsdag skriver Lina om Tobleroneaffären – varför Sverige inte fick sin första kvinnliga statsminister av Mikael Romero, Mona Sahlins pressekreterare under tiden för skandalen. Boken ger en ny syn på vad som egentligen hände, hur något som egentligen var ganska oskyldigt blåstes upp till att bli en skandal så stor att Sahlin fick lämna riksdagen. Det är en intressant studie i hur kvällspressen jobbar, hur politikers liv ser ut/såg ut, och kanske framför allt vad vi gick miste om för politiker i Mona Sahlin.

Och på söndag recenserar Eva Christopher O’Regans mycket välskrivna och spännande bok Kärlekens krigare, om vad som hände efter mordet på Gustav III, – maktkamp, intriger, kärlek. Eva menar att man genom att läsa om verkliga händelser i historien kan få bättre insikt om hur det kan gå till i nutid.

Med förhoppningar om en trevlig vecka och framför allt ett fint 2013!

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2013-01-01 21:16 / Uppdaterad: 2013-01-02 20:57

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?