Nyhet

Vecka 35 på Dagensbok: Välkommen kära höst!

I helgen arrangerades festivalen Popaganda på Eriksdalsbadet i Stockholm. Den helgen brukar på klassiskt vis kallas sommarens sista helg, så även det här året. Idag säger vi med andra ord, välkommen kära höst! Hösten som är de svenska frukternas, de varmare klädernas och det kyligare vädrets årstid och framför allt alla bokälskares favoritårstid.

Veckan inleds med högt betyg från Tommy till en bok med foton från den lettiska landsbygden och fortsätter imorgon med höga betyg från Anna N till Joanna Hellgrens serieroman Frances. Del 3.

På onsdag skriver Emelie om Rubinröd första delen i en serie om Gwendolyn som ärvt förmågan att resa i tiden. Det är en ungdomsroman som utspelar sig i dagens London men med hjälp av en mystisk kronograf ger henne möjlighet att åka tillbaka i tiden. Runt tidsresandet råder ett hemlighetsmakeri utan dess like, med släkthistorier, konspirationer och såklart kärlek. En bok att sträckläsa!

På onsdag besöker jag Internationell författarscen på Kulturhuset i Stockholm där Caitlin Moran ska prata med Jan Gradvall om boken Konsten att vara kvinna. Jag håller som bäst på att plöja igenom boken och på torsdag kommer min recension av den samt en rapport från samtalet på Kulturhuset. Galet! är det jag kan säga nu.

På fredag skriver Anna Liv om Springfloden av Cilla och Rolf Börjlind. Det är en romandebut av det erfarna manusförfattarparet om en elev på Polishögskolan som skriver ett arbete om ett gammalt sadistiskt mord på en strand. Bra dialoger och fina miljöbeskrivningar säger Anna Liv, som självfallet berättar mer i recensionen.

På lördag inleder vi den nordiska special som varar fram till bokmässan i slutet av september. Under veckorna kan ni läsa recensioner av svensk litteratur och på helgerna presenterar vi recensioner av litteratur från vart och ett av de nordiska länderna. Först ut på lördag är Norge!

(Och glöm inte att gilla oss på Facebook, vi fortsätter våra bokutlottningar).

Vi gillar att ni gillar böcker!

Camilla Hällbom

Publicerad: 2012-08-27 10:00 / Uppdaterad: 2012-08-29 10:11

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?