Nyhet

Stilla hav, skräck, debutbar och kattspecial.

Syrénerna blommar som bäst och doftar som mest. Semestern kan skönjas i horisonten. På Dagensbok smider vi planer, och läser böcker. Denna vecka bjuder vi er till exempel på detta;

Idag, måndag skriver Anna C om debutanten Malin Nords Stilla havet och den stannar kvar hos Anna med sina kontrastrika miljöer och skirligt vackra formuleringar

På tisdag skriver Björn om Jenny Milewskis Skalpelldansen – ny svensk skräck i gränslandet mellan det psykologiska och det slafsiga.

På tisdag beger vi oss även till Rotundan på Stockholms stadsbibliotek för att mingla med vårens skönlitterära debutanter, och höra dem berätta om och läsa ur sina färska böcker. Här ska tydligen avhandlas allt mellan Alzheimers till kolonialism, från människans längtan efter naturen till reklamvärlden lovar Stadsbiblan. Vår dubbelrecenserade Jonas Joelson samt nyss nämnda Malin Nord är två av färskingarna. Läs mer här. Klockan 18 börjar kalaset.

373713_278896515540582_2038929139_n

(Fotomontaget tillhör Stockholms stadsbibliotek.)

På onsdag skriver Eva om När börjar det riktiga livet, som är en novellsamling av Fredrik Lindström. Med ironi och sarkasm berättar han om ofta ganska bortskämda medelklassmänniskor.

På torsdag skriver Emelie om Alltid Astrid en bok om Astrid Lindgren som innehåller minnen, samtal, brev och textanalyser av hennes böcker. Det är en fin bok som Emelie ändå hade förväntat sig mer av.

På fredag skriver Richard om W B Yeats poesiklassiker Tornet. Spännande, komplex och fantastiskt vacker läsning, i skicklig svensk tolkning.

På lördag är det kattspecial. Emelie skriver bland annat om Linda Skugges barnbok Godnatt min katt, om sorgen efter en katt. Och om två böcker i Sanna Töringes nya kattserie ”Katt kan”. Alla tre fint illustrerade av Kristina Digman. Camilla skriver om Don Fritjof s En tuff katt, men även en tuff katt kan möta sitt överhuvud.

Detta och såklart mer därtill serverar vi er denna tjugoandra vecka av 2012. Väl mött läsvänner. Häng på!

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2012-05-28 21:53 / Uppdaterad: 2012-05-28 22:43

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?