Nyhet

Sara Stridsberg en av årets sommarpratare!

När jag skriver mina romaner kan jag verkligen förstå lockelsen i att tända eld på någonting. De första trevande lågornas lyster, hettan och glöden som speglar sig i förstörarens ögon och slutligen eldens vansinne som utplånar allting omkring sig. Det finns ingenting så vackert som en skogsbrand eller en åker som brinner, i det ödsliga landskapet efteråt finns ingenting kvar att minnas.

Skriver Sara Stridsberg i sin presentation av sig själv som sommarpratare. Jag kan inget annat än jubla och tvinga alla jag känner och några till att lyssna. För det finns ingen som pratar om skrivande så som Sara Stridsberg gör. Hennes syn på skrivandet är mörk, maniskt och lockande. Skriv upp 21 juli kl 13 eller ångra er för alltid!

Två andra dagensbok.com favoriter är Beate Grimsrud och Karl Ove Knausgård. Beate Grimsrud kommer att prata om sin senaste bok, En dåre fri och om förhoppningar. Karl Ove Knausgård har fortfarande inte bestämt sig om vad hans sommarprogram ska handla om, men tror att det kommer att handla ”om livet och döden, (…) och även om det som ligger däremellan”.

Älskade Barbro Lindgren sommarpratar 31 juli för tredje gången, hon har tidigare medverkat 1974 och 1976.

”Endast som vittne är människan till. Tag och skriv” säger Gunnar Ekelöf. Och det har jag gjort och använt mig av i detta program.

Säger hon. Det ska bli en fröjd att lyssna!

Dilsa Demirbag-Sten har skrivit den självbiografiska boken Fosterland (uppföljare till Stamtavlor från 2005) som handlar om familjens flytt från en kurdisk by till Sverige.

Ni kommer att få följa med på min och min familjs resa från en kurdisk nomadstam till miljonprogrammets Sverige. Det är ett sommarprat om berättandets och människans kraft och om vårt älskade Sverige.

Bland de skrivande sommarvärdarna finns även Yukiko Duke, Mark Levengood, Torgny Lindgren, Jonas Jonasson och Leif G W Persson.

Vilka sommarpratare kommer ni att lyssna på?

Foto: Mattias Ahlm.

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-06-14 14:15 / Uppdaterad: 2011-06-17 12:27

Kategori: Nyhet

3 kommentarer

Torgny Lindgren OCH Sara Stridsberg – sommaren är räddad!

Freddie Wadling ska bli kul också.

Björn Waller Redaktionen 2011-06-14 14:33
 

för mig räcker det med Sara Stridsberg. det kommer att bli den bästa sommaren!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-06-14 16:05
 

Stridsberg såklart. Och så Barbro Lindgren som skrivit så viktigt och vackert om döden och annat viktigt. En favorit över åren.

Anna Liv Lidström Redaktionen 2011-06-14 23:21
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?