Recension

: Djävulens märke
Djävulens märke Magnus Nordin
2009
Bonnier Carlsen
7/10

Oskyldiga blå ögon. Eller gröna?

Utgiven 2009
ISBN 9789163864964
Sidor 492

Om författaren

Den svenska ungdomsförfattaren Magnus Nordin föddes i Täby 1963. Numera bor han i Stockholm med sin familj. Tidigare kombinerade han skrivandet med sitt jobb som högstadielärare, men är nu författare på heltid. Utöver det spelar han i rockbandet Sonic Negroes. Magnus började skriva redan som ung och startade ett eget bokförlag på två kompisar. Det hette MPT – efter killarnas initialer. Han debuterade 1999 med barnboken Gudarnas ring, men har sedan dess främst gett ut skräck- och spänningsromaner för ungdomar.

Sök efter boken

9C är den stökigaste klassen i skolan, och än värre har det blivit sedan deras ordinarie klassföreståndare, Hanna, blivit sjukskriven. Klassen har gått igenom ett antal vikarier när Malin Lärka kliver in i bilden. Det är som att vända på en femöring, klassen blir ordningsam och börjar prestera långt över sin förmåga.

Efter en tid är Hanna frisk nog att komma tillbaka till arbetet, och Malin får sluta. Hanna förundras över de goda resultaten i klassen – hon känner ju sina elever och vet ungefär vilken nivå de låg på när hon försvann. Hon fattar misstankar och har precis börjat försöka luska i vem Malin egentligen är, när hon hittas död i klassrummet. Malin får komma tillbaka till 9C.

Ella går i klassen och inser att något är mycket märkligt med Malin. När Malin tittar på henne är det svårt att säga ifrån, för att inte tala om den underliga rösten hon hör i huvudet. Och Malins ögon skiftar tydligt mellan blått och grönt. Och vad hände egentligen med Hanna? Med tiden förstår Ella att saker är väldigt, väldigt fel.

Magnus Nordin är lite av ungdomsbokskräckmästare i Sverige, och Djävulens märke är verkligen inget undantag. Det är en välskriven och spännande historia som bara är lagomt förutsägbar, och innehåller både övernaturlighet, sex och ond bråd död. Not bad at all.

Stina Sigurdsson

Publicerad: 2010-05-31 00:00 / Uppdaterad: 2011-07-04 21:26

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #3745

2 kommentarer

okej

tracy Oregistrerad 2010-05-31 17:54
 

Jättebra!!! Kan inte sluta läsa!!!!!!!!!

Alva Oregistrerad 2013-07-10 20:48
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?