Krönika

Veckans läsning på dagensbok.com

Jag tror inte riktigt att jag hittills förstått att det är över tio grader och tillräckligt varmt för att jag skall kunna cykla omkring i flera timmar utan mål och mening och utan att frysa. I går förstod jag det och det var fint.

En annan sak som är fin är att man faktiskt kan ha ett mål med sin tur och därtill ett kulturellt sådant. På onsdag kommer vår Kal Ström tillsammans med andra hängivna läsare att samtala om litterära själsfränder. Det hela går av stapeln på Stadsbiblioteket klockan 19, så om du bor i Stockholm, släng dig på hojen och åk dit vet jag!

Även för dig som inte bor i Stockholm finns det möjlighet till kulturmässiga cykeltursmål. Om du vågar trotsa risken att blåsa bort kan du ju till exempel ta cykeln till en uteservering, dricka en kaffe och läsa en bok. Kanske någon av dem som vi recenserar denna vecka.

Den bok som Irene recenserar kanske passar bäst till en slät kopp kaffe. Den handlar nämligen om människans sötsug.

Kanske är den bok som Eva recenserar mer kakvänlig. Hon skriver denna vecka om en citatsamling som heter Handbok för pessimister. Den innehåller något så spännande som citat från några av världens, just det, främsta pessimister.

Om du har tänkt dig något mer prosaaktigt kan du läsa Anna L:s recension av Muriel Barberys Smaken. Jag läste själv hennes förra bok, Igelkottens elegans, för ett tag sedan och blev såld. Nu är det bara att hoppas på att Smaken är lika fin.

Denna vecka recenserar vi även en barnbok i form av Unni Lindells Mystiska Milla. Det är Anna N som står för recensionen och enligt henne är boken en härlig berättelse med underbara illustrationer av Fredrik Skavlan.

Det var allt för denna vecka! Trevlig läsning (och cykeltur)!

Hälsningar

Redaktionen för dagensbok.com

Maria Carlsson

Publicerad: 2010-05-04 13:09 / Uppdaterad: 2010-05-04 22:23

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?