Nyhet

Boken att ta med till en öde ö?

Att TV-tid kan göra underverk för upplagesiffrorna är knappast någon nyhet. Att få sin bok omnämnd i bokprogram, morgon-TV eller till och med på nyheterna är varje marknadsförares våta dröm. Att även uppskattning av fiktiva karaktärer kan spela stor roll har den irländske författaren Flann O´Brien postumt fått erfara. O´Brien har 40 år efter sin död blivit en fullkomlig storsäljare sedan hans bok ”The Third Policeman” (tillgänglig på svenska som ”Den tredje polisen”) omnämnts i TV-serien Lost. Sedan boken visats i bild i ungefär en sekund har den på några veckor sålt i 15 000 exemplar – mer än den tidigare gjort på åtskilliga år.

Det aktuella avsnittet av serien har ännu inte sänts i Europa, men effekten börjar redan märkas och det engelska förlaget laddar upp med en nyupplaga på 10 000 exemplar. Ryktet påstår nämligen att ”Den tredje polisen” på ett eller annat sätt skulle innehålla en ledtråd till intrigen i Lost.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-02-26 15:57 / Uppdaterad: 2006-02-26 15:57

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?