Recension

: Pest eller Kolera
Pest eller Kolera Annika Lantz
2004
Bokförlaget DN
5/10

Om möjligt omöjliga val

Utgiven 2004
ISBN 9175885727
Sidor 119
Illustratör Milott Widolf
Medförfattare Kjell Eriksson och Ola Karlsson

Om författaren

Annika Lantz är född 1968 och växte upp i Sätra i Stockholm. Ett par år under barndomen levde familjen i Algeriet. Efter filmstudier började hon vid radion och är idag en känd röst från flera program som Morgonpasset, Lantz i P3 och Lantzkampen. På TV har hon haft en egen pratshow – I afton Lantz. Under flera år medverkade hon också i humorprogrammet Parlamentet. Lantz har skrivit flera böcker, bland annat den självbiografiska 9½ månad (2006). Det elfte budet (2014) är hennes första roman.

Sök efter boken

Vad väljer du?

Att alltid ha blöja ELLER bäversvans?

Att varje dag under resten av ditt liv bära på en bastuba men inte kunna spela på den ELLER att din mage kurrar som en trombon?

Att du måste stå för allt Bert Karlsson säger ELLER att under hela semestern baktala Moder Theresa?

Att verkligen inte förstå ironi ELLER att vara Henrik Schyffert och vilja bli tagen på allvar.

Behöver jag säga mer? Eller förstår ni att den här boken väckte mycket muntrationer både i fikarummet och i personalrummet?

Det ena knäppare än det andra. Kan säga att det är väldigt befriande att se sin chef stå och seriöst fundera över vilket som är mest fördelaktigt, blöja eller bäversvans. Tror att han kom fram till bäversvans. Själv hade jag nog valt blöja. De är ju så smidiga nuförtiden. Det har jag sett på tv.

Med den här boken i din hand eller om du haft den i din hand så är du förberedd på det mesta i livet. Inga frågor är efter det för dumma. Du kan lugnt andas ut och känna dig alldeles normal när du undrar vad picnicbog egentligen är eller om lutfiskensben bryts ner i lutningsprocessen. Efter att ha läst Pest eller Kolera så är inga frågor för dumma. För hur du än försöker så kan de troligen ändå aldrig komma upp (eller ner) till den nivå som Annika Lantz, Kjell Eriksson och Ola Karlsson gjort.

Det är roligt. Ett bra tag. Fast sen så tröttnar man. Det blir för mycket. Men då gömmer man boken och tar fram den om ett par månader och skrattar igen.

Fast annars vet jag inte. Vem vill egentligen ha så mycket fånerier på en gång. Jag funderar över målgrupp och inser att boken förmodligen hamnar i facket "presentbok". Du vet, boken man ger bort för att det är kul. Iallafall ett tag.

Fast sen kommer jag på att min bror är den perfekta målgruppen. Han brukar plåga familjen under diverse högtider med att ställa liknande frågor. Han kommer att bli överlycklig när jag placerar boken i hans hand. Men att ha en person som målgrupp verkar inte vara så lönsamt. Men det kanske finns fler som honom?

Textutdrag (Visa/göm)

Lisa Johansson

Publicerad: 2005-03-10 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-28 23:35

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #1551

6 kommentarer

Nej, jag förstår INTE att boken väckte muntrationer! Annika Lantz har aldrig ens fått mig att le.

Alessandro Oregistrerad 2005-03-10 08:53
 

Lite åt gången länken fungerar ej

Magnus Oregistrerad 2005-03-10 14:16
 

Länken fixad!
Sorry!

Lisa Johansson Medlem 2005-03-10 14:36
 

Det finns uppenbarligen en marknad för "presentböcker" Tänker på Mark Levengoods lustiga barncitat som sålt i enorma mängder. Likaså High Chapparal-killarnas 100 höjdare.Annika Lantz "Pest eller kolera" Men hon kanske skulle lantzerat boken något tidigare. marknaden är nog mättad vid det här laget.

Magnus J Oregistrerad 2005-03-10 19:29
 

Man skall välja kolera. Det botas enkelt i vår tid, om resurserna finns. Pest däremot är ett verkligt elände.

Dr Love Oregistrerad 2005-03-15 14:19
 

Var kan man köpa denna bok? Har letat efter den så länge!

mig Oregistrerad 2008-03-24 16:55
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?