Recension

: Utvisning i andra världskriget
Utvisning i andra världskriget Rob Childs
2002
Wahlström & Widstrand
4/10

OK men inte mer

Utgiven 2002
ISBN 913214329X
Orginaltitel Time Rangers 8
Översättare Bo Samuelsson

Om författaren

Rob Childs har tidigare skrivit ett flertal böcker om ”Tidsmaskinen BK” där bl.a. medeltiden och framtiden besökts.

Sök efter boken

Så här i VM-tider kan det ju kanske vara lämpligt med en bok om fotboll. Trots att Sverige lämnat turneringen på ett ganska snöpligt sätt finns det garanterat intresse och lust kvar för denna sporternas sport.

Fotboll är alltså den ena huvudingrediensen i Utvisning i andra världskriget. Den andra är tiden och den är så klart ur led. Tanfield BK skall spela turnering i London och passar då också på att besöka ett museum med en utställning om just andra världskriget. Grabbarna i laget provar bl.a. kläder från dåtiden och plötsligt är de där; mitt i 1940-talet och kriget.

Äventyret börjar och precis som vanligt, när det handlar om tidsmaskiner, är det någon som måste räddas för annars kommer inte någon att bli född. Ingen unik intrig men ändå hyfsat spännande emellanåt.

Är man intresserad av fotboll och dessutom inte har något emot lite historisk krydda så kan kanske detta vara något för en eftermiddag i hängmattan men någon Åshöjdenklass är det inte.

Per Warmark

Publicerad: 2002-06-26 00:00 / Uppdaterad: 2011-06-18 14:40

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #597

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?