Nyhet

Nominerade till Borås Tidnings Debutantpris 2014

Idag publicerar Borås Tidning namnen på de författare som har chansen att vinna 100.000 kronor och utnämningen ”Årets debutant”. Prisutdelningen sker på Folkan i Borås den 6:e mars. Och de nominerade är…

 vitsvit_omslagVitsvit av Athena Farrokhzad

I Athena Farrokhzads diktsamling Vitsvit turneras utsagor om våld och vithet, i en dialog mellan familjemedlemmar som är bundna till varandra genom revolutionens och migrationens erfarenhet.

 

 

promo-gallus-omslag

 Gallus av Pål Börjesson

Frölunda torg invigdes 1966 och var då norra Europas största köpcentrum. Fyrtio år senare lever en far och hans två söner vid köpcentrets kant. Den yngre brodern, Gallus, har flytt in i en datorspelsvärld men ryktet om hans skicklighet har gjort honom till en legend i kvarteret. Pappan håller idealen från sin tid i partiet högt och samlar bara fimpar när ingen på Torgets uteserveringar kan se honom.

tilltar

 Tilltar av Pernilla Berglund

Dikterna i Tilltar undersöker det täta samband mellan hur vi förhåller oss till de människor som omger oss och hur vi söker kontakt och vill hitta en plats. På vilka sätt är det möjligt att vara; att stanna upp eller ge sig hän i rörelserna, känslan?

 

Absolut noll av Anna Fock

Vinter i Sankt Petersburg. Några unga bögar på drift. En korrumperad, våldsbenägen snut. En förälskad gatsopare. Resan till barndomens datja över nyår. Det är så kallt det kan bli.

 

 

 

violencia

Violencia av Lina Hagelbäck
(recension av Hallon & Bensin där hon medverkade med texten Violencia)

Två kvinnor, båda poeter, möts på ett universitet och flyttar ihop. Deras värld är surrealistisk och drömlik. I deras trädgård kan man dricka sten och kolsyrade skuldkänslor. 

 

 

 

 

Marcus Stenberg

Publicerad: 2014-01-27 08:16 / Uppdaterad: 2014-01-27 08:18

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?