Nyhet

Vecka 5 på dagensbok.com – Augustprisvinnare, sågningar och uppfinningsrik prosa!

Vi är inne på vecka nummer 5 av 2013. En vecka som började med att Tommy ställde sig frågan ”Vart är vi på väg med den svenska fotografin?” när han skrev om Contemporary Swedish Photography.

Igår presenterades även de nominerade till barn- och ungdomsbokspriset Slangbellan. Dagensbok.com har läst alla tre. Vem som är vinnaren får vi veta den 19 februari.

Idag skriver Kettil om Göran Rosenbergs Augustprisbelönade Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. Ur recensionen:

…i ljuset av att Rosenberg uppfattar att hans far dog i Auschwitz men gjorde ett kort uppehåll i Södertälje innan döden hann ifatt honom så blir detta begripligt. Södertälje är Auschwitz och framgångsoptimism samtidigt. Rosenberg känner laddningen i denna motsättning direkt, läsaren förstår först senare.

På torsdag recenserar Björn tre kortromaner av César Aira- uppfinningsrik prosa som vill pröva allt och rör sig för snabbt att kategorisera, i enormt snygg utgåva.

Och tills på fredag har Sofia läst När döden kom till Pemberley av P.D. James – en fortsättning på Stolthet och fördom. Detta blir en sågning enligt Sofia.

Trevlig läsvecka!

Anna Carlén

Publicerad: 2013-01-29 20:41 / Uppdaterad: 2013-01-29 23:28

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?