Nyhet

Vecka 4 på dagensbok: Bland franska debutanter och brutala sågningar

Det är förkylningstider och vinden far runt knutarna. Kanske den bästa tiden på året vad gäller läsning? Själv har jag snart tagit mig igenom Knausgårds fyra, som läses lämpligast genom att sätta av minst en timme innan sömnen infinner sig, och minst en timme varje morgon för att ta sig framåt. Och då går det snabbt! Få författare skriver på samma snabblästa sätt, där hundra sidor tycks svischa förbi i ett andetag.

Denna vecka började med Ellas recension igår av Jennifer Worths Barnmorskan i East End. För alla er som såg BBCs filmatisering i höstas är detta boken den bygger på.

Idag blir det en brutal sågning av Jan-Erik Ullströms thriller Med slutna ögon, som jag gav upp halvvägs och inte har så mycket positivt alls att säga om.

Och imorgon blir det en fransk debut som recenseras. Oscar skriver om Hélène Grémillons Den förtrogne. En historia om olycklig kärlek, svek och död under den nazistiska ockupationen av Frankrike.

På söndag avslutar Anna C veckan med att skriva om Enstörig av den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui. En vindlande, intensiv roman där vi får följa med in i tonårsflickans Alyas filosofiska universum.

Detta och mycket, mycket mer förstås!

Lina Arvidsson

Publicerad: 2013-01-22 11:59 / Uppdaterad: 2013-01-22 20:07

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?